Træthed

Træthed kan både have fysiske og psykiske årsager

Træthed er enerverende, og den nedsætter din livskvalitet

Føler du dig altid træt, har du øget risiko for at få en depression

Årsager til træthed

 • Du spiser ikke en kost der dækker dine daglige næringsbehov.
 • Får du ikke vitaminer og mineraler, antioxydanter og protein nok, kommer din krop til at mangle næringsstoffer der gør at du har energi nok.
 • Mangel på dagslys og motion.
 • Ophobning af affaldsstoffer i kroppen.
 • Nedsat appetit og uregelmæssige måltider.

Træthed og depression
 • Hvis du spiser sukker og slik og snacking, og hvidt brød med nutella til morgenmad, dræner de desuden din krop for vigtige vitaminer og mineraler.
 • Nogle drikker energidrik og for meget kaffe, og det dræner også din krop for energi.
 • Alkohol- og stofmisbrug dræner kroppen for vigtige næringsstoffer og udtrætter din energi.
 • Kroniske smerter.
 • Bivirkninger fra medicin kan medføre træthed. Det gælder både præparater for medicinske sygdomme og psykofarmaka.
 • Hvis du brænder dit lys i begge ender og dermed forbruger flere ressourcer end du har, ender du med at være kronisk træt, især hvis du ikke ændrer på den del af din personlighed. Mennesker med en personlighed med stærk præstationsorientering kvitterer ofte deres ambitioner med at føle sig træt og uoplagt.
 • Hvis du er en person der tager sig af andres behov og glemmer at tænke på dig selv, kommer du til at mangle energi, fordi du ikke får tanket dine ressourcer op.
 • Føler du dig såret og skuffet eller frustreret, har du kærestesorger, lever du i et frustreret parforhold, går forholdet til et andet menneske dig på, fordi du ikke kan få talt ud med vedkommende, eller fordi situationen er uløselig, kan situationen medføre psykisk træthed. 
 • Har du stress med en alarm-udmattelsestilstand hvor du er træt hele dagen og trænger til at hvile ud, men når du lægger hovedet på puden, får du tankemylder, bliver du træt fordi du ikke får den hvile som du har brug for. Det samme gælder hvis natlige spekulationer holder dig vågen.
 • Psykiske sygdomme som f.eks. angst, depression og ADHD medfører ofte træthed p.gr.a. nedtrykthed, anspændthed, uro og rastløshed, og tankemylder.
 • Mske er du træt af livet.
 • Et vigtigste symptom ved kronisk træthedssyndrom er udtalt træthed eller udmattelse, der ikke forsvinder ved hvile eller søvn. Man har ofte også såkaldte kognitive symptomer som hukommelsesbesvær og koncentrationsbesvær.

 

Kombineret psykolog og alternativ behandling ved træthed

Opsøger du hjælp fordi du er konstant træt, vil jeg undersøge de bagvedliggende fysiske og psykiske årsager til din tilstand som jeg har nævnt ovenfor.
Jeg vil behandle de fysiske årsager til din træthed. Det kan skyldes vitamin- og mineralmangel og energi-underskud i kroppen.
Det kan også skyldes din livsstil, hvor du har brug for at være opmærksom på om du sørger for at få den kost din krop har brug for.
Jeg vil tilbyde dig en udrensningskur med naturmedicin og zoneterapi, som virker meget udrensende og skaber balance og tilfører energi.
Lider du af depression, vil jeg behandle dig med naturmedicin mod depression, og drejer det sig om uro og rastløshed og søvnbesvær, vil jeg anbefale dig naturmedicin og kinesiske akupunktur-urter.
Jeg vil tilbyde dig laser-akupunktur mod angst, depression, uro og rastløshed, og søvnbesvær, og her vil jeg også behandle din yin-yang-balance.
De mennesker som får laser-akupunktur beretter om hvordan automatiske negative tanker slipper sindet.
Psykisk træthed kan skyldes, at du p.g.a. stress, dårlig trivsel, ubearbejdede følelser eller traumatiske hændelser har mistet modet og kæmper med nedtrykthed og automatiske negative tanker. Måske har du modgang p.gr.a. personlige udfordringer eller relationsproblemer. Måske er dui typen der “brænder dit lys i begge ender.”
Jeg vil her tilbyde dig psykolog behandling som beskrevet under behandlingsmetoder.for lavt serotonin-niveau.
Jeg vil både behandle den fysiske mangeltilstand og ubalance du har i kroppen og samtidig yde psykologhjælp til de psykiske årsager til din træthed.
Dermed får du det langt hurtigere bedre end hvis du blot bruger sund kost og motion og en vitaminpille og hvile. 
Under behandlingen tilbydes du energigivende og bivirkningsfri beroligende og antidepressiv naturmedicin og kinesiske akupunktur-urter. På denne måde sættes der ind på alle fronter.

Ved på denne måde både at genoprette balancen i krop og sind vil du mærke bedring og effektive resultater på kort tid.